V Praze je mnoho kaváren, cukráren a zmrzlináren, do kterých můžete zajít na dorty, dezerty, zmrzlinu a sorbety.
V PURO GELATO jsme pyšní na to, že děláme zmrzlinu jinak než ostatní. Vytváříme gelato, které předčí očekávání ve všech směrech.
Vyniká hustou krémovou strukturou a absolutní čistotou chuti.
CO DĚLÁME JINAK NEŽ OSTATNÍ?
PPuro gelato je vždy čerstvé. I proto u nás nenajdete obrovskou řadu různých příchutí. Gelato připravujeme každý den v italských strojích, uchováváme u pultu v tradičních nádobách a servírujeme pomocí špachtle.
Naše gelato je bez kompromisů řemeslné. Používáme výhradně vysoce kvalitní a čistě přírodní suroviny bez konzervačních přísad.
Mléko je jednou ze základních surovin a tvoří až 70% gelata smetanových příchutí. Používáme místní plnotučné mléko z malé mlékárny za Prahou a čerstvé farmářské suroviny.
Vybíráme vysoce kvalitní suroviny a zároveň podporujeme drobné pěstitele, malé farmáře, výrobu šetrnou k přírodním zdrojům a dobré životní podmínky zvířat.
DĚLÁME GELATO, NE ZMRZLINU
Při mísení zmrzliny, které je rychlé, vznikají malé vzduchové bubliny a více tuku. Často se tak stává, že si koupíte více “vzduchu” než zmrzliny. Naopak při pomalém zpracování gelata se udělá jen malé množství vzduchu, což vede k intenzivním bohatým chutím, husté krémové struktuře a vyšší teplotě podávání. Gelato obsahuje méně cukru, tuku a kalorií.